diumenge, 7 d’abril del 2013

El Arte de Volar

En els darrers anys els còmics han deixat de ser una lectura tant sols pensada per a nens i adolescents. L'aparició a escena de l'anomenada novel·la gràfica, amb representants tant increïbles com Maus, han ampliat el número de lectors de la historieta dibuixada.

Jo no sóc gaire lectora d'aquest tipus de llibres però reconec que he llegit alguns que m'han emocionat especialment. El darrer el vaig llegir de viatge cap a Sevilla i es titula El Arte de Volar i l'any 2010 va guanyar el Premi Nacional del Cómic.

És una història trista. Una història que podria ser la de molta gent. És la història d'un perdedor de la guerra civil. És la història d'una vida plena de renúncies, injustícia i tristeses. Un home que es va suïcidar amb 90 anys llançant-se de la finestra de la llar d'avis. El seu fill li ret el seu personal homenatge escrivint el guió d'aquesta història imprescindible. 


 
 http://www.edicionsdeponent.com/imagenes/ampliaciones/portada/artevolar.jpg


  No sé si vosaltres sou enteses en aquestes lectures, però per algun moment podria ser una bona lectura pel club. Són histories que es llegeixen ràpid i moltes vegades són interessants!